Selasa, 6 Oktober 2009

25 000 Bata Telah Diwakafkan

Sehingga hari ini, sebanyak 25 000 bata telah diwakafkan oleh orang ramai kepada STIL-SMART. Sebanyak 75 000 bata lagi masih diperlukan. Sementara simen pula masih belum diwakafkan lagi oleh orang ramai. Justeru itu, kami merayu kepada semua muslimin dan muslimat agar dapat segera membeli dan mewakafkan bata serta simen. Seperti yang dinyatakan dalam tulisan sebelum ini, kami amat memerlukan sebanyak 100 000 bata dan 2000 kampit simen. Jumlah kesemua bata dan simen itu akan membolehkan keseluruhan dinding bangunan empat tingkat ini disiapkan dengan sempurna.

Harga bagi 500 bata hanyalah RM100. Manakala bagi simen pula ialah RM100 bagi lima kampit. Besarlah harapan kami agar semua yang membaca ini boleh menyumbang wang anda. Insya Allah anda akan mendapat keuntungan yang berlipat ganda daripada Allah.

Bagi yang ingin memberi sumbangan silalah berhubung terus dengan pihak sekolah di talian yang terdapat di dalam blog ini. Anda juga boleh terus menghubungi Mudir Am, Ustaz Ahmad Fahmi b Abu Bakar.

2 ulasan:

  1. Salam.. saya x mampu utk menyumbang banyak, hanya sedikit dan telah bank in ke bank islam Sek. Semoga Allah mempermudahkan kerja2 membangunkan sekolah ini..

    BalasPadam
  2. terima kasih kepada Tanpa Nama. semoga Allah beri ganjaran kepada anda.

    BalasPadam